• Laman

 • Hari Menulis

  Ogos 2020
  I S R K J S A
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Bio Q10 for Healthy Heart & Anti-Ageing

Soalan Pilihan

Slot soalan pilihan merupakan soalan-soalan yang menarik perhatian saya atau sangat kritikal dan perlu diberikan jawapan sejelasnya. Soalan-soalan ini dikemukakan samada daripada pesakit-pesakit saya di klinik atau rakan-rakan di FB saya.

Sila rujuk kategori ‘Soalan Pilihan’ melalui drop-down menu di sebelah kanan blog ini untuk mengikuti catatan konsultasi secara langsung antara saya dan pesakit saya.

Terima kasih.

7 Respons

 1. saya ingin memohon dr memberi penjelasan fakta mengenai penggunaan IUD sebagai ganti pil perancang, apa perbezaan dan kesan IUD berbanding dengan pil perancnag keluarga.

  • Insya allah kalau ada kesempatan. Tetapi terus terang saya memang tidak menggalakkan menggunakan pil perancang.

 2. Assalamualaikum Dr,

  Saya amat tertarik dengan ulasan dr mengenai tumor otak. Ini adalah kerana saya kini mengalami sakit kepala yang berterusan agak lama. Sakit saya ini adalah hanya dibahagian atas kepala dan kadang-kadang bergerak kebelakang kepala. Sakit ini tidak mencucuk-cucuk, tapi hanya kadang kala rasa berat sangat.

  Saya ada bacaartikel kesihatan yang kalau migrain atau sebab-sebab lain, sakitnya didepan kepala ata ditepi tapi sakit saya ini diatas kepala. Saya sudah beberapa kali berjumpa dengan dr (general practice), tetapi walaupun ubat yang lebih kuat dari Ponstan pun masih tak baik juga.

  Macam-macam pendapat and cara dinasihatkan oleh keluarga tetapi masih begitu juga. Ad yang kata gangguan makhluk halus la, cuma kadang-kadang tu berkesan juga dalam perubatan itu. Pada pendapat dr, apa cara yang terbaik untuk menyelesaikan masalah ini. Perlukan saya jumpa pakar tertentu ata buat CT scan ?

  Terima kasih.

  • Wa alaikum salam, kalau puan tidak pasti dan memerlukan kepastian CT scan brain memang amat bagus dilakukan. Saya harap ianya normal.

 3. salam..
  saye sorg pesakit yang mengidap ovarian cyst…
  apa yang saye harus lakukan sekiranya cyst sye telah membesar pada 5cm..
  cyct tu berada di kedua belah ovari saye…
  saye baru berkahwin dan belum mempunyai anak…

 4. salam doktor..

  saya mempunyai masalah haid yang berterusan sejak sebulan lepas.saya telah membuat pemeriksaan di klinik kesihatan,setelah doktor membuat imbasan(scan) tiada sebarang masalah.saya diberi 2 jenis ubat untuk pemberhentian darah.setelah 2 ubat tersebut habis, darah masih terus keluar. darah yang keluar berbeza dari darah haid baisa.ada sedikit kesakitan pada bahagian sulit saya.saya masih belum berkahwin lagi.apakah kemungkinan penyakit yang saya hadapi..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: